Як отримати візу США на 10 років? (покрокова інструкція)

Зараз в Україні туристична віза США видається тільки на 10 років, тому ми всім рекомендуємо отримати її, навіть якщо ви і не планували поїздку в цю країну найближчим часом.

Отже, план дій по пунктах, який полегшить вам життя.

1. Вся крутість американської візи в тому, що для її отримання вам не потрібно нічого бронювати заздалегідь. Так, в анкеті є питання про дату планованої поїздки і навіть про адресу проживання в США, але туди спокійно можна вписати «ймовірні» дані. Складіть для себе нескладну «уявну» подорож і чітко дотримуйтесь цієї легенди. Вкажіть в анкеті адресу конкретного готелю в Америці.

2. В фотосалоні зробіть фото (вимоги до фото дивіться тут) розміром 5х5 см і обов’язково візьміть з собою флешку, щоб вам на неї скинули це фото (пізніше стане в пригоді).

3. Перейдіть на сайт посольства США.

4. Виберіть регіон (в нашому випадку Україна), підтвердіть, якщо ви вперше на сайті, виберіть неімміграційних візу.

5. Уважно прочитайте інформацію на цій сторінці.

6. Прочитайте уважно інформацію щодо заповнення анкети ось тут.

7. Далі вам потрібно створити обліковий запис на сайті посольства, для цього натисніть на кнопку «Вхід у систему».

8. Далі «Новий користувач».

9. Вказуєте ваш імейл, ім’я та прізвище (латиницею), придумуєте пароль та вводете капчу (на прикладі нижче капча — LEWIS 2408).

10. Оплата консульського збору = 160$ за курсом посольства. Вся необхідна інформація щодо оплати ось тут. Туристична віза відноситься до віз категорії B. Детальніше з категоріями віз ви можете ознайомитися тут.

11. Після того, як у вас уже буде обліковий запис на сайті посольства (створення облікового запису описане в пунктах 7-9), а також оплата консульського збору (пункт 10), ознайомтесь ще раз з інформацією щодо заповнення анкети (пункт 6), а вже потім приступайте до її заповнення ось тут.

На цьому кроці вам знадобиться фото в електронному вигляді, яке ви зберегли в фотостудії на флешку.

Зразок заповнення анкети на візу США

12. Після заповнення анкети вам необхідно записатися на співбесіду.  В електронному вигляді це можна зробити в «Особистому Кабінеті». Для цього вам потрібно створити «Нове Звернення» на співбесіду і отримати дату співбесіди. Під час запису на співбесіду необхідно буде повідомити номер квитанції про сплату консульського збору.

13. На співбесіду від вас не вимагають брати ніяких довідок, бронювань і т.д. Скоріш за все (в переважній більшості випадків) нічого такого навіть не попросять показати, але для душевного спокою можна їх взяти з собою. Про мету поїздки та роботу швидше за все запитають, але тут важливіше усно спокійно і красиво розповісти це візовому офіцеру. Якщо у вас є друзі, у яких вже є віза, вкажіть їх у графі «попутники» в анкеті. Благонадійні друзі (особливо ті, які вже не раз відвідували і покидали США) в теорії говорять і про більшу ймовірність вашої благонадійності.

14. У призначений день потрібно приїхати в консульство і підійти до входу за 15-20 хвилин від призначеного часу. Раніше ніж за 10-15 хвилин від призначеного часу вас не впустять, тому немає сенсу приїжджати занадто рано — будете просто стояти. Не потрібно вбиратися як на весілля. Будьте самі собою. Не забудьте взяти лист з QR-кодом, який у вас буде після заповнення анкети.

17. У консульстві вам необхідно буде підійти до 3-х віконець: відбитки пальців, контроль ще один раз і співбесіда. Коли вас в консульстві запросять здати відбитки пальців йдіть сміливо і спокійно, не нервуйте. Вашою метою є подорож та відпочинок, то який сенс тоді хвилюватися, правда?

18. Після всіх процедур буде співбесіда. Виглядає це так: через вікно співробітник консульства задасть вам кілька запитань, на які вам необхідно буде відповісти і в залежності від ваших відповідей і реакції на питання цей співробітник відразу ж приймає рішення про видачу вам візи або про відмову. Тому це найважливіший момент. Тут головне бути самим собою, не нервувати і вести себе максимально спокійно і врівноважено.

19. Отримавши підтвердження про видачу візи (зелений лист з написаним на ньому текстом) або ж відмову, ви можете їхати додому. Паспорт з візою вам надішлють. Вам прийде повідомлення на електронну скриньку, яку ви вказали при реєстрації. Відбудеться це протягом тижня. Вам потрібно буде поїхати в службу доставки з паспортом громадянина України і отримати свій закордонний паспорт з візою США.

20. І остання дія, яку вам потрібно ОБОВ’ЯЗКОВО зробити — це поставити лайк нижче і поділитися статтею, якщо ви вважаєте, що ця інформація була для вас корисною 😉